El pacte per al pressupost de la Generalitat garanteix la inversió per la posada en marxa de l’ampliació de l’Hospital del Mar

El pacte per al pressupost de la Generalitat garanteix la inversió per la posada en marxa de l’ampliació de l’Hospital del Mar

L’acord entre Esquerra Republicana de Catalunya i el PSC preveu una partida de 51 milions d’euros per a completar l’equipament del nou edifici, que entrarà completament en servei a mitjan del 2024.

El pacte signat entre Esquerra Republicana de Catalunya i el Grup Parlamentari de Socialistes i Units per Avançar per a l’aprovació del pressupost de la Generalitat per aquest any inclou una partida de 51 milions d’euros per a completar els treballs de posada en marxa del nou edifici de l’ampliació de l’Hospital del Mar. Aquesta quantitat s’incorpora a un pla d’hospitals i d’atenció primària de Barcelona, com figura en el document signat entre les dues parts.

Aquesta partida és independent del pressupost per la realització de les obres, xifrat en 85 milions d’euros, 67 dels quals finançats pel programa REACT-EU dels fons europeus FEDER, com a resposta a la pandèmia de la COVID-19, que també cobreix l’equipament de les noves sis unitats d’hospitalització i de les urgències. El nou compromís servirà per finançar l’equipament de la resta de noves àrees del nou edifici: el Servei de Farmàcia robotitzat, el laboratori d’Anatomia Patològica, la Unitat d’Endoscòpies, la Unitat del Dolor, les consultes d’Oftalmologia, la Unitat de Cures Intensives, les noves sales d’Hemodinàmica i quatre quiròfans (dos d’ells híbrids, incloent una ressonància magnètica). El nou finançament també servirà per abordar el desplegament del pla de sistemes i la incorporació de noves tecnologies que faran possible la construcció de l’hospital intel·ligent i els projectes de transformació digital.

Les obres, que tenen una durada prevista de 24 mesos, ja han superat la fase d’enderrocs i excavació i s’ha iniciat la construcció de les lloses de fonamentació. Amb elles, el centre sumarà més de 20.000 mde superfície, amb un guany net de 75 llits de nova construcció a les sis noves unitats d’hospitalització. La primera fase del nou edifici entrarà en servei a final d’aquest 2023.

La previsió és que el tràmit parlamentari d’aprovació del pressupost de la Generalitat, que compta amb el suport d’ERC, PSC i En Comú Podem rebi l’aprovació del Parlament el mes de març.

No Comments

Post A Comment