Es reprèn l’ampliació de l’Hospital del Mar

Es reprèn l’ampliació de l’Hospital del Mar

El conseller de Salut, l’alcaldessa de Barcelona, el president del Consell Rector del Parc de Salut Mar, Joan Puigdollers, i la gerent del PSMAR, Olga Pané, han presentat l’inici de les obres de la segona fase del projecte d’ampliació de l’Hospital

El centre inicia aquest mes de juny un projecte de transformació, física, tecnològica i de funcionament, amb la mirada posada en l’any 2030. Aprofitant les oportunitats que brindaran les obres, l’Hospital del Mar emprendrà un ambiciós procés de transformació digital, incorporant  tecnologia 5G, quiròfans híbrids, reconeixement facial, intel·ligència artificial i l’internet de les coses, entre altres novetats. Aquesta nova fase ha estat dissenyada tenint en compte les necessitats detectades durant la gestió de l’epidèmia de la COVID-19. S’instal·laran cobertes vegetals de 2.700 m2 de superfície que permetran reduir la petjada de carboni de l’edifici, plaques fotovoltaiques per generar electricitat per cobrir el consum propi, enllumenat LED d’alt rendiment, i es construirà una doble pell a la façana per aprofitar la llum natural. El nou edifici tindrà una superfície de 22.500 m, amb un pressupost total de prop de 150 milions d’euros. El projecte ha estat presentat a les ajudes del fons Next Generation de la Unió Europea i, a l’espera de la seva resolució, la Generalitat i l’Ajuntament anticipen el finançament necessari per iniciar les obres

No Comments

Post A Comment